Noordwijk JO10-1 – Ter Leede JO10-1 “La saeta rubia” AKA “de blonde pijl” Floris

keeper Jelle

Noordwijk JO10-1 – Ter Leede JO10-1 eindstand 7-8

Voor alweer de tweede keer dit seizoen was Ter Leede te gast op sportpark Duinwetering.  De vorige ontmoetingen tussen deze teams waren ware familievetes. De Sassemse tak van de Oudhoorntjes, Mats, was afwezig vanwege een familieweekend. Het achterneef van de Noordwijkse kant, Dinant, was er wel. Hij was eindelijk verlost van zijn schaduw en maakte hier optimaal gebruik van. Binnen 7 minuten had hij de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong voor Noordwijk. De afwezige Mats werd nodig gemist in de defensie. De Sassemse aanval aan de andere kant was wel op dreef. In een luttele 2 minuten hadden spitsen Job en Floris eigenhandig de achterstand omgedraaid in een 3-4 voorsprong voor Ter Leede. Met een weergaloos schot zorgde spits Floris zelfs voor de 3-5. Maar de Noordwijkse tegenstand was alles behalve gebroken. Ze kwamen terug tot een 4-5 tussenstand.

Na rust hattricks voor “La saeta rubia” AKA “de blonde pijl” Floris en ook Job. Maar telkens brachten de rood witte de spanning in de wedstrijd terug door de achterstand te minimaliseren, zo ook in de laatste minuut. Maar de verdediging met Thymen, Tijs, Chris en Sam hield stand. Ook keeper Jelle hoefde niet meer te grabbelen waardoor Ter Leede na een spannende wedstrijd ten derde malen wist te winnen op de Duinwetering.

Volgende week een ware kraker, de ongeslagen koploper van de Hoofdklasse Voorschoten ‘97 komt op bezoek. Vorige jaar was dit team zowel najaars- alsook  voorjaarskampioen. Maar hierbij werd wel vergeten dat het team eenmaal het waterloo vond op veld 7 van sportpark de Roodemolen.