Ter Leede Jo10-1 bekert verder door goed eerste kwart

Rijnsburgse Boys JO10-2 – Ter Leede JO10-1 eindstand 2-5

Voor de achtste finale van de beker reisde Ter Leede JO10-1 af naar sportpark de Middelmoors. Niet Rijnsburgse Boys JO10-1 was de tegenstander maar hun training genootjes van de  JO10-2. Ter Leede versloeg op hun tandvlees reeds de JO10-1 in de voorronde. De Sassenheimers begon echter gehavend aan de wedstrijd. Topscorer “La saeta rubia” Floris stond reeds op de skipiste en verdediger Thymen was ook op vakantie. In eerste instantie werd hun afwezigheid niet opgemerkt. Vanaf de start werd het Rijnsburgse doel  onder vuur genomen. Zowel de keeper als de paal brachten redding. Maar het lobje van Job was de keeper dan toch te machtig, 0-1. Na 12 minuten speeltijd werd de voorsprong verdubbeld na een schot met het rechterbeen van Sam, 0-2. De pirouette met bal van Chris zorgde in het eerst kwart reeds voor de 0-3. Na de time-out werd het pellen van de uien gestopt. Het evenwicht op het middenveld werd hersteld en Rijnsburgse Boys dacht zelf aan aanvallen in plaats van alleen maar tegenhouden. Dit resulteerde na 3 minuten reeds in de aansluitingstreffer, 1-3.  Net als het vorige bezoek aan de Middelmoors leek de aanval top…. nu nog wel verdedigen. Ter Leede  verdedigers Tijs en Mats lieten zich door deze tegenslag echter niet van de wijs brengen.  Ook keeper Jelle “de voorzetting van de Dynastie” van Harskamp was niet van slag. Job zorgde er eigenhandig voor dat de voorsprong weer 3 doelpunten bedroeg, ruststand: 1-4.

Na rust waren de kansen op één hand te tellen. Dichtste bij een treffer was Ter Leede spits Jesper. Hij deed alles goed maar de rechtsback van Rijnsburgse Boys bracht redding op de doellijn.  3 minuten voor het eindsignaal wist spits Job zijn hattrick nog wel vol te schieten, 1-5. Waarna Rijnsburgse Boys de eindstand uit een corner op 2-5 bepaalde. Een goede start zorgde voor een voorsprong die de gehele wedstrijd niet meer in gevaar kwam. De Ter Leede verdediging was top. Ter Leede schaart zich met deze overwinning bij de laatste 8 teams in de beker Hoofdklasse West II.