Ter Leede JO10-1 – RCL JO10-1 Aanval top, de vleugelverdedigers nog beter

Ter Leede JO10-1 – RCL JO10-1 Eindstand: 21-6

Vorig seizoen kwamen Racing Club Leiderdorp (RCL) tot tweemaal toe langszij. In de beker wist de Racing Club zelfs gelijk te spelen tegen de najaarskampioen Voorschoten’97 Jo9-1 / ’17-’18. Maar de pole position in de derde competitiewedstrijd was voor Ter Leede. Binnen 4 minuten keken de bezoeker uit Leiderdorp al tegen net zoveel tegendoelpunten aan. Doelpuntenmakers waren Chris, Sam, Floris, en Mats. Het afstandsschot van Mats verdween in het dak van het doel, 4-0. Pas na 7 minuten het eerste kansje voor RCL. Het antwoord hierop van Ter Leede liet niet lang op zich wachten. Met een tiki-taka aanval werden de roodwitte zoek gespeeld  en kon Chris nogmaals afronden, 5-0. Tweede spits Floris en middenvelder Sam scoorden allebei ook een tweede doelpunt, 7-0. In het tweede kwart kwamen ook de voorwaartsen uit Leiderdorp beter in het spel. Ter Leede keeper Tijs liet zich echter niet verschalken en ranselde de bal uit het doel. Na 16 minuten moest hij toch buigen voor de eretreffer, 7-1. Back Thymen controleerde de bal en haalde uit vanaf eigen helft. Zijn schot was de keeper te machtig en samen met een hattrick van Chris werd de ruststand bepaald op 9-1.

Het hele team op invaller Job en de keeper Tijs na hadden in de eerste helft weten te scoren. Job begon dan ook getergd aan de tweede helft. Binnen 9 minuten speeltijd had hij de frustratie van zich af geschud en had hij 4x weten te scoren. Zijn drang naar succes werd alleen onderbroken door doelpunten van Sam en beide vleugelverdedigers Thymen en Mats, 16-1. Toch bleven de Lijderdorpers proberen hun leed te verzachten. Ze werden beloond met 2 doelpunten 16-3. Vanaf de aftrap was het echter Ter Leede middenvelder Sam die er meteen vandoor ging, 17-3. In het laatste kwart liet heel Ter Leede  de teugels vieren behalve de getergde Job. Job wist nogmaals 3x het doel te vinden voordat hij geblesseerd het veld moest verlaten. Ook Floris maakte nog wel zijn hattrick vol, eindstand 21-6.

Vorig jaar wist de Leiderdorper equipe onder leiding van Richard Li zich terug te vechten in de wedstrijd maar deze keer ontpopte het bezoek van Racing Club Lijderdorp zich in een lijdensweg. Ter Leede invaller Job haalde zijn ongelijk en wist 7x te scoren. Chris, Sam en Floris scoorden hattricks. De aanval was weer top…………. nu nog wel verdedigen. Verdedigend stond het echter deze keer als een kasteel van Teylingen in zijn gloriejaren. Opkomende vleugelverdedigers die met afstandsschoten het doel onder vuur namen.