Ter Leede JO11-1 onsterfelijke Tim

Ter Leede JO11-1 – Noordwijk JO11-1 eindstand 4-3

In een doordeweekse inhaalwedstrijd pelden Quick Boys JO11-1 de “Uien” van Rijnsburgse Boys en kroonde zich tot kampioen van de Hoofdklasse. De laatste competitiewedstrijd van Ter Leede tegen Noordwijk was dan ook niet meer belangrijk voor de ranglijst. Er stond alleen nog prestige op het spel na het verlies op de Noortukkers in de beker. Ter Leede trok daarom vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. Invaller Tim van de JO10 had zich in de eerste minuten al onsterfelijk kunnen maken. Maar al zijn pogingen strandden in het zijnet. Ook zijn ploeggenoten kwamen niet verder. Het afstandsschot van Sam vloog naast de verkeerde kant van de kruising. Uiteindelijk was het Noordwijk JO11-1 dat tegen de verhouding in  de score wist te openen. Ter Leede verdediger Tijs liet zich verschalken op de achterlijn, 0-1 Noordwijk. Binnen dezelfde minuut de mogelijk voor Ter Leede om de stand weer gelijk te trekken. Ter Leede spits Job was in de mangel genomen door twee verdedigers. Hij schoot de penalty onberispelijk binnen, 1-1. Ter Leede probeerde voor rust de wedstrijd te beslissen maar met een gelijkspel gingen ze rusten.

Na de rust leek kwamen de Noortukker goed uit de startblokken. Nu was het Ter Leede dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Spits Job krulde de bal buiten bereik van de keeper in het doel, 2-1 Ter Leede. In dezelfde minuut was het nu Noordwijk dat mocht aanleggen voor een penalty. Noordwijker Dinant verzilverde deze kans vanaf 11 meter, 2-2. 8 Minuten later bracht Job zijn team ten tweede malen op voorsprong, 3-2. Deze voorsprong wisten ze maar liefst 10 minuten vast te houden. Toen sloeg het noodlot toe. Uit de corner werd de stand weer eens gelijk getrokken, 3-3. Even later moest de man met de hattrick, Job, het veld met een dikke knie het veld verlaten. Zijn vervanger Thymen besliste 5 minuten voor het einde de wedstrijd. Hij sleepte de bal langs de Noordwijkse keeper en bood invaller Tim een niet te missen kans voor open doel. Met een droge schuiver maakte hij zich onsterfelijk voor zijn oudere neven Jelle en Ravi, eindstand 4-3. Helaas konden Mats en Chris, de laatste vanwege ziekte, geen getuigen zijn van deze “narrow escape”. Eindstand 4-3.

Na een miserabel bekertoernooi liet Ter Leede in de najaarscompetitie zien wel degelijk in de Hoofdklasse mee te kunnen. Tot 5 minuten voor het einde voerde Ter Leede zelfs de boventoon in de wedstrijd tegen kampioen Quick Boys. De “narrow escape” van de blauw witte narren leverde de Katwijkers uiteindelijk zelfs het kampioenschap op. Ter Leede eindigd op de tweede plek met 1 punt achterstand. Na de winterstop zijn er weer nieuwe kansen in de voorjaarscompetitie.