Ter Leede JO9-1 – Katwijk JO9-1 Ter Leede steelde tegen Katwijk niet alleen de punten maar ook de show

De eerste topper dit seizoen  was tegen de oranjehemden uit Katwijk. Vorig jaar was het team van coach Robin Schouten  kampioen in de 1e klasse JO9. Ondanks de harde wind en regen was het Ter Leede dat het beste met deze elementen overweg kon. In de eerste minuut een lage hoekschop op Sam die de bal bij de eerste paal eenvoudig binnen kon tikken, 1-0. Daarna werd deze voorsprong gestaag uitgebouwd steeds volgens hetzelfde concept. Floris brak door over links en nam het doel onder vuur. De Katwijkse keeper Dylan wist elke keer de bal te keren maar steeds stond daar Chrisayro voor de rebound, 2-0 en 3-0. Bij het derde schot wist Floris dan eindelijk zelf te scoren, 4-0. Ook bij het vijfde doelpunt was hij ook betrokken maar nu als aangever op Sam die feilloos binnenschoot,0-5. In de eerste time out leek de derby al beslist. Na de hervatting gaven de Kattukkers meer druk naar voren wat prompt resulteerde in een doelpunt voor de bezoekers, 1-5 in de 16de minuut van de wedstrijd. Hierna hervond Ter Leede zijn draai weer volgens het bovenstaande concept: Floris schiet, keeper Dylan stopt en de rebound was deze keer voor Thymen, 1-6 en ook een 1-7.

Na rust wist Floris met zijn schot de keeper wel  te verslaan, 1-8. Hierna drukte invaller Job zijn stempel op de wedstrijd. Eerst een splijtende pass door het hart van de Katwijkse verdediging waardoor Chris zijn hattrick vol kon maken, 1-9. 1 minuut later scoorde Job het tiende doelpunt van de ochtend voor Ter Leede. Ook nummer 11 nam hij voor zijn rekening. In de laatste 10 minuten trok heel Ter Leede ten aanval, alleen Tijs stond als eenzame verdediger op de muren van het fort van Teylingen. Floris scoorde zijn derde doelpunt, 12-1, waarna hij van positie wisselde met zijn maatje op de linkerflank, Mats. Nu was het Thymen die over de rechterflank meerdere keren de achterlijn haalde. Zijn scherpe voorzetten waren intikkertjes voor goaltjesdief Chrisayro, 13-1 en nogmaal 14-1. Uiteindelijk leverde de aanvalsdrang van Ter Leede ook kansen op voor Katwijk. De katwijksche linkerspits Luke aarzelde niet en maakte onder luid gejuich de achterstand wat draaglijker, 14-2. Bij zijn tweede poging was keeper Sam hem wel de baas en zo eindigde de topper in de 1e klasse in een 14-2 overwinning voor de Sassenheimers.

Voor het eerst in jaren steelde Ter Leede tegen Katwijk niet alleen de punten maar ook de show. Ondanks het hondenweer werden de spelers deze ochtend hartstochtelijk aangemoedigd door sponsor Opa Hoekstra en selectiespeler Toon Zwetsloot. Waarbij opa niet alleen trots was op zijn kleinzoon maar zeker ook op zijn schoonzoon die ondanks de uitdagende weerselementen de wedstrijd goed begeleidde.