Ter Leede JO9-1 – Noordwijk JO9-1 de ideale back Thijs de Cler of toch Tim?

Voor de tweede competitieronde kwamen de Noortukkers van vv Noordwijk JO9-2 op bezoek. Een ploeg die vorig jaar promoveerde naar de 1e klasse. Het team kende een moeizame competitiestart maar met een technische staf bestaande uit Tim de Cler begon de ploeg verdedigend goed. Topscorer Floris lag aan de ketting bij directe tegenstander rechtsback Thijn de Cler. De hechte Noordwijkse verdediging gaf geen krimp en Ter Leede kon het doel alleen van afstand onder vuur nemen. Chrisayro schoot net over. Net voor de time out de 1-0 voor Ter Leede door Sam. De stuit in het schot werd de Noordwijkse keeper te machtig. Na de time-out was het invaller Ravi die als een type Jan van Harskamp binnen 2 minuten van dichtbij de bal wist binnen te tikken, 2-0 en ook 3-0. Hierna zijn assist op Sam die de bal in de verre hoek prikte, 4-0. Net voor het rustsignaal was Floris dan eindelijk eens verlost van zijn schaduw, 5-0.

Na de rust was het weer een invaller die zich liet gelden. Binnen de minuut scoorde verse kracht Job met zijn linker chocolade been, 6-0. 3 Minuten later een scherpe voorzet van Thymen die Job van dichtbij eenvoudig kon binnen schieten, 7-0. Hierna was Job tot tweemaal toe de aangever voor doelpunten van spits Floris, 8-0 en 9-1. Na 27 minuten voetbal was er de eretreffer voor de Noortukkers. De inzet spatte eerst nog uiteen op de lat boven keeper Chrisayro. Maar de rebound verdween in het doel. In de laatste 10 minuten scoorden de doelpuntenmakers van de ochtend elk nog een keer. De eindstand werd hiermee bepaald op 12-1. Ook Thymen ging vol overgave ook op zoek naar de beloning voor zijn goede spel. Maar hoe hard hij ook zijn best deed, scoren was voor hem vandaag niet weggelegd. Uiteindelijk moest hij zich geblesseerd en moegestreden laten wisselen.

Na twee speelronden is het doelsaldo van Ter Leede maar liefst gestegen tot een fabelachtig aantal van 21. Maar beide tegenstanders waren nieuwkomers in de 1e klasse. Volgende week een tegenstander van een ander kaliber. Op bezoek komt dan de kampioen van vorig seizoen vv Katwijk JO9-1. Afgelopen jaren was Ter Leede altijd de onderliggende partij tegen het totaal voetbal uit Katwijk. In de enige overwinning op de Kattukkers steelde Katwijk de show en Ter Leede de punten. Gelukkig is verdediger Tijs zaterdag weer beschikbaar zodat bouwbedrijf Hoekstra en Hoekstra BV het doel van Ter Leede weer vakkundig dicht kan timmeren.  Forza Ter Leede.