Ter Leede VR2 – SNO

“Van 1 oktober tot 9 oktober vindt dit jaar de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats en is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheidsrechters, geen wedstrijden!

De ‘Week van de Scheidsrechter’ is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet.”

Een initiatief waar DTVTLVR2 het volledig mee eens is. In de loop der jaren zelf als trainer zijnde ook mijn BOS bij de KNVB gedaan om aan de ene kant het fantastische vak van scheidsrechter nog beter te begrijpen, mij vooral niet meer druk te maken om de beslissingen van een scheidsrechter, maar ook vooral om in geval van nood de vereniging Ter Leede te kunnen helpen om op een vrij moment een wedstrijd te proberen in goede banen te leiden/lijden… En daarnaast met topscheidsrechter binnen de familiekringen moet je op de eventuele familiefeestjes toch mee kunnen praten! Maar dat met name die ene regel “Zonder scheidsrechter, geen wedstrijden” ons vandaag letterlijk moet overkomen…Je moet alles voor een eerste keer meemaken…

Vol verwachting na een lekkere scherpe trainingsweek en een vlammende warming-up leek Ter Leede Vrouwen 2 er klaar voor. De top-wedstrijd tegen de Jodan Boys Vrouwen 1 uit Gouda. In alle vroegte waren zij naar Sassenheim afgereisd en ook zij stonden te trappelen om aan de derde competitiewedstrijd te beginnen. Ter Leede Vrouwen 2 had de elftalfoto al gemaakt. In het heerlijke najaarszonnetje waren echt veel toeschouwers langs de lijn te vinden, vanuit Gouda vele meegekomen, maar ook de ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden voor Ter Leede Vrouwen 2 stonden langs de lijn. De Meiden van Vrouwen 1 zouden ons de 1e helft komen aanmoedigen….. en daar sta je dan 11.30, 11.35, 11.40, toch maar even naar de commissiekamer…scheids is aan het omkleden…11.45, 11.50… nog geen scheidsrechter op het veld te zien… ow jee… foutje… de scheidsrechter voor O23 had zich laat aangemeld, maar die voor Vrouwen 2 was er nog niet. Alle zeilen werden bijgezet, KNVB noodlijnen werden gebeld, maar het vervelende resultaat voor zowel Ter Leede Vrouwen 2 als de Jodan Boys Vrouwen 1. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd.

de Jodan Boys Vrouwen 1 keerde teleurgesteld terug naar Gouda, de meiden van Ter Leede Vrouwen 2 keerden voor eventjes terug het veld op voor een trainingspartij, maar de teleurstelling was voelbaar en zichtbaar op de gezichten bij iedereen!

Rest mij één hele belangrijke opmerking! Laten we vooral hopen en duimen dat het een vergissing is geweest bij de scheidsrechter die onze wedstrijd vandaag in goede banen zou moeten leiden en dat er geen ernstige dingen aan zijn afwezigheid ten gronde liggen….En iedereen binnen de vereniging die vanuit de commissiekamer hun uiterste best gedaan hebben zowel de scheids als de KNVB te bereiken, bedankt voor jullie hulp.

Volgende week reist Ter Leede Vrouwen 2 af naar IJsstelstein waar kampioenskandidaat NR1 IJFC Vrouwen 1 onze tegenstander is.
Ik hoop vooral dat die term SNO (Scheidsrechter niet opgekomen) nooit meer op ons wedstrijdformulier zal verschijnen! En wij gewoon iedere wedstrijd die we spelen een hele welgemeende “Scheids bedankt” kunnen zeggen!

DTVTLVR2