Ter Leede Vrouwen 2 bereikt nacompetitie promotie hoofdklasse

Zaterdag 20 mei stond voor Ter Leede Vrouwen 2 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22-23 op het programma. Een regelrechte finale, want zowel tegenstander Sparta Nijkerk Vrouwen 1 als Ter Leede Vrouwen 2 hadden op deze laatste speelronde het bereiken van de nacompetitie promotie hoofdklasse volledig in eigen hand.

We kijken eerst een week terug. Want zaterdag 13 mei speelde Ter Leede Vrouwen 2 de 3e van 4 finalewedstrijden. Het bereiken van de nacompetitie leefde enorm binnen de speelstersgroep van Ter Leede Vrouwen 2 en het wist dat het de laatste vier competitiewedstrijden moest winnen. DSS Vrouwen 2 en WV-HEDW werden al puntloos gelaten. De derde van deze finalewedstrijden was  uit bij SC ‘t Gooi Vrouwen 1 in Hilversum. Ter Leede Vrouwen 2 nam pas na rust afstand door maar liefst 6x te scoren. De doelpuntloze eerste helft werd hierdoor volledig teniet gedaan.

Zaterdag 20 mei….. De gezonde wedstrijdspanning was zichtbaar, maar om deze bij de meiden weg te nemen had de technische staf besloten de wedstrijdbespreking te beginnen met het tonen van al die overwinningsfoto’s dit seizoen gemaakt. En dat waren er nog al wat. De spanning verdween en de glimlach keerde terug. Ontspannen, maar met een gezonde focus maakten de meiden zich klaar voor Sparta Nijkerk. Langs veld 2 was het druk en niet voor niets. Want vanaf de 1e minuut nam Ter Leede Vrouwen 2 het heft in handen zonder dit ook maar een moment weg te geven. De ploeg was aan, 90 minuten lang. Dit resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong en heel veel balbezit. Dat de ruststand 1-0 bleef, had vooral te maken dat het de 1e helft liefst 5x de paal of lat wist te raken. In de kleedkamer was het rumoer bij Sparta Nijkerk hoorbaar…. Ter Leede zette de puntjes op de i en ging de 2e helft vooral zelf op jacht naar de 2e goal. Dat deze na 10 minuten viel zorgde voor een gigantische opluchting bij iedereen op en rond het veld. Op een solide manier werd de wedstrijd uitgespeeld en konden de flessen champagne worden ontkurkt. Want dit is wel een heel lekker slot van de competitie hoor. We bereiken de 2e plek in de eindstand en eindigen ook in de 3e periode op een zeer verdienstelijke 2e plaats met maar 1 doelpuntje verschil met de terechte kampioen Jodan Boys Vrouwen 1.

In de kantine en op het terras werd het bereiken van de nacompetitie verder gevierd. Want met trots en borst vooruit is dit nu al een geslaagd seizoen voor Ter Leede Vrouwen 2.

Wat het toetje “Nacompetitie promotie Hoofdklasse” ons gaat brengen, dat gaan we de komende week en hopelijk weken samen met elkaar ervaren.
Iedere wedstrijd zal een finale zijn en iedere finale zal je moeten winnen.

Komende zaterdag trappen de meiden van Ter Leede Vrouwen 2 om 12.00 uur af tegen DZC’68 Vrouwen 1 uit Doetinchem. Het thuisvoordeel danken we aan het bereiken van die geweldige 2e plaats in de eindstand van de 1e klasse.