Ter Leede Vrouwen 2 bindt ook SC ‘t Gooi aan de zegekar

SC’ t Gooi Vrouwen 1, al een aantal seizoenen een geduchte tegenstander voor Ter Leede Vrouwen 2. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde met pijn en moeite in een 3-3 gelijkspel. En sommige speelsters herinneren zich ook die ontknoping twee seizoenen geleden nog toen wij op het hoofdveld in de eindfase van de wedstrijd de 0-1 achterstand ombogen naar een 2-1 overwinning. Een heerlijke vrije trap toen van Suzy in de winkelhaak en het beroemde op video vastgelegde vreugdesprongetje van toenmalig hoofdtrainer Hassan Azoum als toeschouwer langs de lijn… het blijven mooie momenten op het netvlies van DTVTLVR2, maar ook bij alle speelsters die er toen al bij aanwezig waren!

Vooraf waren we gewaarschuwd voor het compact op eigen helft spelende ‘t Gooi dat loert op de omschakeling naar balbezit en zich er dan graag uit wil counteren. Met een straf windje recht over het veld besloot het lot van de toss vooraf dat wij de eerste helft het windje tegen hadden.

Waar we vorige week in de warming-up Lotte de basiself net niet zagen halen, waren die rollen nu omgekeerd en werd er vanuit de warming-up besloten dat Mandy niet zou starten en Lotte haar plek op het middenveld zou overnemen. Een dappere beslissing van Mandy aan te geven dat het niet lekker aanvoelde, maar spelen met een stijve nek in het dynamische en beweeglijke in het spel dat Mandy ons als middenvelder brengt, daarbij moet je ook over je schouder kunnen kijken…

De eerste helft was een rommelige… de wind bracht een extra tegenstander met zich mee. SC ‘t Gooi speelde inderdaad zoals verwacht compact op eigen helft, wachtende op dat ene momentje om eruit te komen. Kristel en Renate namen de leiding van achteruit, waardoor wij verdedigend niet in grote problemen kwamen. De lange ballen van de Gooische keepster werden vakkundig ongedaan gemaakt. Hierbij speelden ook Iva en Malu op de backs een belangrijke rol, goed aan de binnenkant verdedigen en vooral ook het uitstekend timen van het moment instappen of achter je tegenstander blijven. Van daaruit kregen beide backs geregeld de ruimte om aanvallend lekker mee te doen en opties te bieden in onze aanvallen. Waar we moeite mee hadden waren die stuiterende ballen op het middenveld onder controle te krijgen en dan de juiste oplossing te vinden. Aanvallend hadden we meer de bal, maar tot grote kansen komen lukte na die eerste kans van Joyce, in de beginfase van de wedstrijd die de Gooische keepster katachtig redde, niet meer. Schoten van afstand misten precisie, let op je lichaam tov de bal.

Een heel vervelend moment rond de 35e minuut van de wedstrijd. Even hiervoor was Sophia al als linksback binnen de lijnen gekomen voor de uit blessure terugkerende Malu die haar eerste minuten weer mocht maken. Rond de middenlijn kreeg Montana een totaal onnodige harde duw met 2 armen in haar rug… een soort whiplash effect als gevolg en hard neerkomend op het kunstgras dat geen enkele centimeter meegeeft op zo’n moment. Direct paniek, Montana kan haar nek niet bewegen… een heel goed besluit van de fysio’s, speelsters en alle andere mensen er omheen dat zelf handelen op zo’n moment niet de juiste is en wij experts hiervoor nodig hebben. 112 bellen dus, Montana op het veld warm houden met warme jassen en dekens. De speelsters van Ter Leede en SC ‘t Gooi werden door de scheidsrechter naar binnen gedirigeerd. Even een tijdelijke onderbreking in afwachting wat komen gaat.

De ambulance-broeders hebben Montana uitstekend geholpen, onderzoek gedaan en met de nodige dosis pillen en opkikkers weer overeind gekregen waardoor het “gelukkig” op dit moment van schrijven alleen nog maar een behoorlijk stijve nek en rug oplevert… sterkte Montana! En hulde aan ieders hulp bij dit moment van schrikken!

Na 20 minuten “extra rust” werd de wedstrijd hervat en nam Romy de plek van Montana in de aanval over. De resterende 10 minuten tot de rust werden vakkundig uitgespeeld zonder iets weg te geven.

In de rust had iedereen dat gevoel, die openingstreffer hangt in de lucht! De samenwerking met de aanvallers en middenvelders in het verstoren van de opbouw werd iets aangepast om zo nog meer grip op het spel te krijgen. Let op het windje mee in de rug de 2e helft en zorg ervoor dat je als controlerende middenvelders geen bal meer over je heen ziet vliegen.

Corners…. Een hot item de afgelopen weken bij Vrouwen 2. We krijgen ze veel, maar creëren er te weinig scoringskansen uit. De nodige afspraken werden gemaakt en uiteindelijk zelfs op papier getekend! Of het hieraan lag, geen idee…. De credits aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt!

De twee doelpunten die wij vandaag scoorden kwamen inderdaad vanuit CORNERS! De 1-0 op het voorhoofd van Romy die de corner van Lotte op waarde schatte en de vrije ruimte in de loopactie van Eva benutte! Wat een ontlading was dat, 8 minuten onderweg en die 1-0 lag in het netje… waarom die ontlading? SC ‘t Gooi had totaal geen zin er een wedstrijd van te maken en was in de eerste minuten van de 2e helft al meerdere malen gewaarschuwd door de scheids om tempo te houden… maar ook dat het Romy is die scoort. We gunnen iedereen een goal en het maakt ons niet uit wie er scoort, maar in deze fase gunde iedereen bij Vrouwen 2 jou die goal het meeste!

Onze 2e goal was er ook eentje vanuit een corner… een korte variant tussen Steffi en Willemijn belandde op de kruin van Eva die de bevrijdende 2-0 aantekende! Onder toeziend oog van haar ouders, liet Eva zien dat die rol in de aanval bij Vrouwen 2 haar prima past!

Anouk loste de moegestreden Lotte af op het

middenveld. Wedstrijd uitspelen en geen rare verdedigende capriolen uithalen… Weer hielden we de nul, voor een team maar vooral als keepster is dat een heerlijk gevoel! Na afloop kreeg Annabel hiervoor haar welverdiende leeuwtje uit handen van Chris!

Een compliment aan iedereen! Als team gestreden, oplossingen gezocht, bijna geen kans tegen gekregen en er zelfs voor gezorgd dat zowel Mandy als Suzy op de bank een wedstrijdje rust konden pakken! Er komen nog heeeeeel veeeeeel belangrijke wedstrijden aan de komende weken! Blijf dit team met elkaar meiden en we zorgen er met elkaar voor dat iedereen direct AAN is als het eerste fluitsignaal gaat! Hulde hiervoor!

Komende zaterdag de eerste bus-uitwedstrijd voor Ter Leede Vrouwen 2. Blauw Geel ‘55 Vrouwen 1 is in Ede de tegenstander!