Ter Leede Vrouwen 2 blijft overeind na een zeer chaotische wedstrijd

Twee competitiewedstrijden gespeeld zes punten, dat is de belangrijkste conclusie aan het einde van een zeer rommelige en chaotische wedstrijd op het hoofdveld in Wilnis, waar CSW Vrouwen 1 de tegenstander was. Enkele weken geleden in de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen CSW maakte Ter Leede Vrouwen 2 het zichzelf al lastig door het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten. Een gewaarschuwd team telt voor 2….

Ter Leede Vrouwen 2 had het in de beginfase van de wedstrijd lastig tegen het fysiek sterke CSW. Het toonde teveel ontzag en liet de beginfase aan het team uit Wilnis. Een foutieve keuze in de opbouw zorgde voor balverlies rondom de middenlijn en daar weet een team met razendsnelle aanvallers als bij CSW wel raad mee. Na 10 minuten keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Misschien had Ter Leede Vrouwen 2 deze achterstand even nodig om weer tot zichzelf te komen. In de 15e minuut was daar een goede interceptie van Steffi die het juiste moment koos om voor haar tegenstander te komen, in één balcontact wist Steffi Mandy te bereiken die vervolgens Amanda in de 16 meter met een tegenstander in haar rug kon inspelen. Er volgde een aantal kap/schijnbewegingen en in een fractie van een seconde stond Amanda vrij voor het doel om de 1-1 binnen te schieten. Het vervolg van de wedstrijd werd gekenmerkt door veel slordigheden aan beide kanten, het spel ging op en neer zonder hele grote kansen. CSW raakte de bovenkant van de lat vanuit een vrije trap. Ter Leede zag een goede voorzet door het 5 metergebied vliegen en was te laat om de bal tot doelpunt te promoveren. Toch stond er een 1-2 stand op het scorebord toen Lisa vlak voor rust in 2x de bal vanuit een corner binnen wist te schieten. Een lekkere opsteker zo vlak voor rust.

Na rust keerde Yara niet terug op het veld en werd haar plek in de aanval overgenomen door Ayla. Amanda verhuisde vanaf links naar rechts met spits Romy tussen beide in. Een fijne wissel zo bleek, want waar CSW in de rust ervoor koos om het gevaar van Amanda op links te willen doorkruisen door hun beste speelster in het veld op hun rechtsbackpositie te zetten, dolde Amanda er de 2e helft aan onze rechterkant vrolijk op los. Uit één van die acties wist Amanda spits Romy te bereiken, die de bal in de verre hoek tot doelpunt promoveerde. Heerlijk, 1-3 op een lekker moment zo vlak na rust. Voetballend gaf Ter Leede Vrouwen 2 geen kans weg. Toch kwam CSW terug in de wedstrijd. Een team als CSW loert op mogelijkheden om bij het minste contact naar de grond te gaan. Met hun lengte en fysiek zijn zij in standaard-situaties op hun sterkst. Vooraf nog voor gewaarschuwd, maar toch gaven we teveel corners en vrije-trappen weg, iets waar juist het Wilnisse gevaar in zit. Uit een vrije trap komt CSW weer terug in de wedstrijd 2-3. Caitlin wisselde Joyce af, Ayla keerde een linie terug naar het middenveld. Waar spits Romy de 1e helft te onzichtbaar was, was haar aanwezigheid en dreiging de 2e helft het gif dat Ter Leede nodig had. Met al een goal op zak was Romy op jacht naar meer… Na een heerlijke individuele actie dreigde Romy door te breken op weg naar haar 2e goal, de verdedigster van CSW kon niets anders dan Romy af te stoppen door middel van een overtreding. Dat dit in het strafschopgebied gebeurde leverde ons een penalty op. Romy zelf eiste de bal op en schoot deze heerlijk in de hoek. 2-4 met nog een minuut of 20 te spelen. Dat mag toch niet meer fout gaan zal je denken. Amanda (die de nodige tikken had gehad) en de moegestreden Lotte verlieten het veld, Montana en Anouk kwamen als verse krachten binnen de lijnen. Uitspelen, dat was het opdracht voor Ter Leede Vrouwen 2. Conditioneel gezien hoefde we ons niet druk te maken, daarin waren we een stuk verder als CSW. Waar we ons wel druk om moesten maken was dat we ons weer lieten verleiden in een contact met een tegenstander waar gretig gebruik van werd gemaakt. Standaard situaties en CSW… ze kicken erop. En wederom laten wij ons aftroeven, staan erbij en kijken ernaar hoe CSW toch weer terugkomt in de wedstrijd. 80e minuut 3-4. Onze aftrap wordt gelijk afgejaagd, echter is het Mandy die het overzicht bewaard, de ruimte achter de laatste linie ziet en oog heeft voor de diepgaande Caitlin die de bal met een heerlijke voetbeweging onder controle brengt en rond randje 16 de bal langs de uitkomende keepster kan schuiven. 3-5 81e minuut. Wedstrijd nu echt wel klaar zou je denken…. maar in alle chaos die de wedstrijd vandaag in zich heeft, krijgen we uit het niets in de 85e minuut nog een penalty tegen. Waar Ter Leede en CSW al in het vervolg van het aanvallen en verdedigen bezig waren, klinkt daar het fluitsignaal van de scheids en een wijzende arm naar de stip. Twee armen in de rug van de tegenstander was de uitleg. Gelukkig voor ons red de paal ons en blijft de 3-5 op het scorebord.

Met een chaotische wedstrijd rijker reizen we met 3 punten op zak terug naar Sassenheim. Een compliment kunnen we zeker wel maken naar onze verdedigers die met elkaar hun vrouwtje hebben gestaan tegenover de snelle buitenspeelsters en die grote vriendelijke spits van CSW. Verdedigend gezien zitten we er bovenop en maken we de juiste keuzes met elkaar! We zijn als team zijnde overeind gebleven tegen een hele stugge tegenstander waarin we de afgelopen seizoenen meerdere malen zijn uitgegleden. Laat dat de belangrijkste winst zijn van vandaag! Komende zaterdag wacht de Jodan Boys Vrouwen 1…. een tegenstander die in de beker Ter Leede Vrouwen 1 met 3-1 de baas was en er afgelopen zaterdag met een 9-0 overwinning lustig op los scoorde… we mogen onze borst dus natmaken!