Ter Leede Vrouwen 2 is back in business!

Na een zeer geslaagd trainingskamp in het weekend van vrijdag 13 t/m zondag 15 januari in het Brabantse Goirle, waar teambuilding voor de vrouwenselectie de belangrijkste pijler was en een interessante oefenwedstrijd vorige week zaterdag (21 januari) tegen hoofdklasser Sparta welke eindige in een 2-3 overwinning voor Sparta, stond voor Ter Leede Vrouwen 2 vandaag (zaterdag 28 januari) de hervatting van de competitie op het programma. Een inhaalwedstrijd tegen koploper de Jodan Boys Vrouwen 1. In oktober stond beide teams vol adrenaline klaar op het veld om af te trappen, echter kwam op dat moment in het weekend van “Scheids bedankt” de toen aangestelde scheidsrechter niet opdagen. De opluchting bij de speelsters, stafleden en toeschouwers was vandaag daarom groot toen de scheidsrechter van vandaag wel het veld op kwam lopen. Het doel van de wedstrijd was vooraf duidelijk. Winnen zou betekenen dat Ter Leede Vrouwen 2 de aansluiting met de koplopers weer helemaal te pakken heeft. Maar de Jodan Boys is geen misselijke ploeg, in de bekercompetitie wisten ze immers Ter Leede Vrouwen 1 nog met een 3-1 overwinning van de mat te spelen en ze staan ook niet voor niets bovenaan in de 1e klasse. We konden onze borst dus natmaken.

Annabel onder de lat, Iva, Renate, Lizzy Kemp en Dionne vormden de achterhoede. Mandy, Romy en Willemijn op het middenveld en voorin moest onze aanvallende dreiging komen vanuit Yara, Eva en Ayla. Een drukbezette bank, met maar liefst 6 wisselspeelsters die allemaal aanwezig wilden zijn bij de wedstrijd van Ter Leede Vrouwen 2. Tel daarbij nog een viertal blessure-gevallen die de wedstrijd van dichtbij mee wilden maken. Het was een gezellig, maar vooral ook gefocuste bank! Meeleven met de wedstrijd! De aftrap de eerste helft was voor de Jodan Boys. En die eerste helft werd een tactisch steekspel. Ter Leede Vrouwen 2 had de zaakjes heel goed op orde en speelde vanuit een compacte organisatie om het de Jodan Boys zo moeilijk mogelijk te maken. Het spel ging over en weer. We zien aan beide kanten schoten van afstand, corners en een aantal aanvallen die net niet tot doelpunten konden worden gepromoveerd. Maar vooral een Ter Leede Vrouwen 2 dat gedisciplineerd zich aan de afspraken hield zoals deze vooraf waren besproken. Een strijd op het middenveld, dat werd het zeker. Ter Leede Vrouwen 2 misschien in sommige gevallen wat slordig als het de bal veroverde, maar de strijd die het leverde maakte enorm veel goed. De Jodan Boys kreeg vanuit een vroege voorzet vanaf hun rechterkant misschien wel de grootste kans van de eerste helft, maar uiteindelijk gingen we met de brilstand 0-0 de kleedkamer in.

Puntjes op de i zetten, vooral benoemen wat goed gaat, maar ook in de afwisseling een 2e optie aanbieden in onze opbouwende fase. Alle scenario’s wat er de 2e helft zou kunnen gebeuren werden besproken zodat iedereen de verschillende scenario’s zou kennen. We voerden een wissel door, Willemijn bleef in de kleedkamer achter, Caitlin kwam voor haar binnen de lijnen. Eva een linie terug het middenveld in.

De aftrap was voor Ter Leede en onder een heerlijk winterzonnetje koos het brutaal de aanval. JA… de 2e helft met de afwisseling in onze opbouw, werd duidelijk dat Ter Leede Vrouwen 2 de bovenliggende partij werd. Combineren, bewegende mensen en vooral veel actie op de helft van de tegenpartij. Na een minuut of 10 spelen moet Ter Leede Vrouwen 2 de 1-0 maken, maar verzaakt als het met 3 meiden vrij voor de keepster van de Jodan Boys verschijnt. Toch was dit een signaal om er nog een schepje bovenop te doen. Annabel hoefde zich op dat moment alleen maar druk te maken op schoten van afstand die ze vakkundig onschadelijk maakte. De verdedigende organisatie stond net al de 1e helft als een huis. Halverwege de 2e helft een heel vervelend moment voor de verdedigend sterk spelende Dionne, in een duel wordt haar enkel heel hard geraakt. Heel veel pijn en met dikke tranen moest zij het veld verlaten. Steffi nam haar plek links in de verdediging over. Een voor Steffi niet heel bekende plek, maar soms moet je die plek gewoon nemen voor het team. Ter Leede leek een beetje van slag en liet zich een klein beetje achteruit drukken, maar als het er echt op aankwam stond daar Annabel als sluitpost onder de lat. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd een actie van Eva rondom het strafschopgebied van de tegenpartij, voor ze echt door kon breken, was er maar een manier haar te stoppen en dat was een overtreding maken. Een metertje of 18 van de goal. Mandy en Romy staan samen bij de bal, overleggen en uiteindelijk is het Romy die met een heerlijke krul de bal over de muur in de linkerhoek weet te schieten. Een geluidsexplosie, 1-0 voorsprong, gezien het spelbeeld de 2e helft een terechte voorsprong, je moet alleen die goal wel maken…. De Jodan Boys lijkt even van slag, Ter Leede ruikt bloed en doet er nog een schepje bovenop. Het verstoren van de opbouw slaagt heel goed en vanuit een heerlijke pass van de voet van Romy kan Ayla de 16 binnen snijden en de pass op waarde schatten, een chip over de uitkomende keepster heen zorgt voor een 2-0 voorsprong. Ondanks de enorme pijn aan haar enkel, lukt het zelfs Dionne om er een vreugdekreet uit te krijgen. 2-0 spelen, met nog 10 minuten op de klok en alles extra wat er bij zou komen wegens het oponthoud met de blessurebehandeling. Koppies erbij houden en blijven strijden is de opdracht. De Jodan Boys gaat in een alles of niets de lange bal spelen, Ter Leede houdt goed stand. Toch moet je niet tever achteruit gaan lopen, ook al gaat een tegenstander alles gooien. Win de 1e en 2e bal en geef druk op iedere bal die gespeeld gaat worden. Vooral het iets te ver achteruit lopen en geen druk geven op de afgeslagen bal zorgt ervoor dat de wedstrijd weer spannend wordt. Met een werkelijke fantastische uithaal weet de centrale verdedigster van de Jodan Boys de bal vanaf een meter of 30 snoeihard in de winkelhaak te schieten. Oei… met nog 7 officiele minuten te gaan moet Ter Leede Vrouwen 2 goed bij de les blijven. Joyce komt als extra controlerende middenveldster binnen de lijnen voor de moegestreden Yara. De laatste fase gaat op en neer. Ter Leede Vrouwen 2 werkt keihard, kan de nodige aanvallen onderbreken en zelf aanvallend gevaarlijk worden vanuit de omschakeling. De 3-1 blijft uit, maar het team houdt stand! Annebel komt in de blessuretijd nog binnen de lijnen voor Ayla en geeft druk op iedere verdedigster om de lange bal te voorkomen. De 5 minuten blessuretijd overleven we en na het laatste fluitsignaal gaan de armen de lucht in.

Een heerlijke 2-1 overwinning op koploper de Jodan Boys Vrouwen 1. De spanning in de 1e klasse is volledig terug met maar liefst 4 teams op 11 gespeeld 25 punten. De trots op de meiden van Ter Leede Vrouwen 2 is enorm groot. Er is vandaag niet 1 uitblinkster te noemen. Iedereen heeft een ontzettend belangrijke bijdrage gehad, er stond een team speelsters dat niet alleen een uitstekend niveau qua voetbal behaalde, ook de strijdlust die geleverd moest worden om als team overeind te blijven werd door iedereen geleverd! Komende dinsdag een leuke oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Berkel en aanstaande zaterdag wacht in Amsterdam de competitiewedstrijd tegen Wartburgia Vrouwen 2.