Ter Leede Vrouwen 2 overklast SSS Vrouwen 2

Een gretig Ter Leede stond (zaterdag 12 november) aan de aftrap tegen SSS Vrouwen 2. Een team waar we gezien hun uitslagen niet van wisten wat we moesten verwachten. In een gesprek voorafgaande met SSS Vrouwen 2 trainer Rob Ouwens werd duidelijk dat de vrouwenafdeling van SSS gaat werken vanuit een nieuwe visie en beleid wat hen de komende seizoenen weer terug moet gaan brengen naar de top. Het huidige seizoen wordt vooral een seizoen van leren en ontwikkelen om daar de komende seizoenen op verder te borduren.

Ter Leede Vrouwen 2 begon overweldigend aan de wedstrijd en had maar één doel, de wedstrijd zo snel mogelijk naar zich toe willen trekken. In de eerste minuut een tweetal waarschuwingsschoten op het doel die ruim over de deklat gingen, maar in de 2e minuut was het Romy die na een verdienstelijke pass van Joyce de score opende. Binnen het kwartier was de wedstrijd eigenlijk al in het slot. SSS speelde echt vanuit een speelwijze waarvoor ze de credits verdienen. Geen bus parkeren, maar proberen te voetballen! Romy reageerde attent op een schot op doel van Lotte en kon de 2-0 aantekenen en ook bij de 3e goal was er een hoofdrol voor Romy weggelegd, vanuit een actie op de achterlijn, kon zij de bal via een tegenstander in het doel doen belanden. Ter Leede hield de druk erop, via het verstoren opbouw op de helft van de tegenpartij ontving Anouk op een meter of 25 de bal en schoot deze met haar linkervoet tegen de touwen. Ook Yara wilde graag een duit in het zakje doen en tekende voor de 5e goal van de wedstrijd. Caitlin reageerde attent op een scherp aangesneden corner van Anouk en tikte de 6e goal binnen en vlak voor rust vanuit een assist van Caitlin schiet Lotte de 7e goal binnen. Voor het verslag wilde Lotte graag de omschrijving bal in de kruising opnemen, in werkelijkheid rolde de bal tergend langzaam over de doellijn. 7 doelpunten, heel veel verschillende doelpuntenmakers, maar ook onze verdedigende organisatie, onder leiding van captain Renate met naast haar Iva, Steffi en Suzy en achter haar Annabel onder de lat, stond als een huis. De speelsters ervoor aanjagend druk te geven en zelf aanspeelbaar zijn als de bal er even uitgehaald moest worden. Zo vlak voor rust was daar het warmloop-signaal naar Averil. Een naam die u vaker heeft gelezen vanuit haar rol op de bank, maar nu eindelijk haar warming-up startende om na rust keepster Annabel onder de lat af te lossen. In de voorbereiding liep Averil een vervelende hamstring-blessure op. Nu deze (eindelijk) voorbij is, is het als keepster vooral veel speelminuten maken tijdens oefenwedstrijden en heel veel investeren in jezelf tijdens de trainingen met de groep, maar ook die onder leiding van keeperstrainer Mo. Met een dikke vette glimlach begon Averil aan haar warming-up.

Na rust keerden Joyce, Annabel en Caitlin niet terug binnen de lijnen. Averil, Julie en Lizzy namen hun plekken in het veld over. Wel was er een duidelijke afspraak. We gaan niet free-wheelen, maar blijven strijden als team. Die 7-0 voorsprong met rust, moet minimaal naar de dubbele cijfers was de gezamelijke afspraak die werd gemaakt. Voor Romy stond er nog een andere uitdaging… de jacht naar een leeuwtje.

En die jacht werd na 2 minuten spelen al beloond. Na een handsbal binnen het strafschopgebied was het Romy die de bal opeiste en deze onberispelijk binnenschoot. Een grote vreugde op het veld, want de hattrick was een feit. Tijd om de laatste wissels door te voeren. Montana en Dionne wisselden Lotte en Steffi af. Kansen werden er in het vervolg wel degelijk gecreeerd, echter liepen we te scherp waardoor we met enige regelmaat werden teruggefloten wegens buitenspel. Halverwege de 2e helft was daar de eerste goal van Montana, die een schot op doel van Iva zag worden losgelaten en er als de kippen bij was om de bal alsnog tot doelpunt te promoveren. Niet veel later een hele fijne assist van Julie die de bal scherp voortrekt, waar Montana alleen maar haar voet tegenaan hoeft te zetten. De 10e treffer was een feit. Maar gelukkig was de gretigheid er nog niet vanaf. Een knappe aanvallende actie van Iva leidde uiteindelijk door Julie tot elfde treffer van de middag.

Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk. Ook dat was trouwens nog even een verhaal… Waar wij enkele weken geleden een SNO-tje konden noteren, was dit vandaag bijna weer het geval. Voor de 2e keer dit seizoen wist de door de KNVB aangestelde scheidsrechter ons sportpark de Roodemolen niet te vinden. Maar in goed overleg tussen de technische staf van Ter Leede en SSS in samenwerking met onze eigen scheidsrechterscommissie werd Sylvia beschikbaar gevonden om onze wedstrijd te leiden. Stemt u trouwens allemaal nog even op Sylvia in de verkiezing “amateurscheidsrechter van het jaar”. Een titel waar ze zeker recht op heeft. Voor ons als vereniging iemand die goud waard is, iets wat ze weet, maar zo’n titel zou natuurlijk helemaal geweldig zijn!

In de kleedkamer ontving Romy onder een uitzonderlijk hard applaus haar welverdiende Ter Leede leeuwtje, welke als maker van een hattrick op je staat te wachten!

Aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag MO17 en zaterdag wacht de topper tegen WV-HEDW Vrouwen 1.