Ter Leede Vrouwen 2: Puntje winst of 2 verloren….

Zaterdag 30 oktober reisde Ter Leede Vrouwen 2 af naar Hilversum om het op te nemen tegen de Gooische dames van SC ‘t Gooi.
Sinds de laatste competitiewedstrijd 2 weken geleden tegen CSW kent Ter Leede Vrouwen 2 de nodige personele uitdagingen. Mandy missen we tot de winterstop met een vervelende blessure aan haar knie. Kristel kampt nog steeds met naweeen van die vervelende Wilnisse elleboog, die een CSW-speelster 2 weken geleden hard op haar voorhoofd liet belandden. Afgelopen woensdag speelde Ter Leede Vrouwen 2 daarom een ingelaste oefenwedstrijd tegen zondag 1e klasser SEP om het missen van deze twee belangrijke krachten op te vangen en te kijken welke interessante mogelijkheden dit de komende tijd zou gaan opleveren. Tot overmaat van ramp bleek Iva afgelopen zaterdag kotsmisselijk in bed te liggen…. tjsa… uitdaging nog groter. 3 van je verdedigers die daar de afgelopen weken een prima indruk achterlieten ontbraken… en dat in die o zo belangrijke wedstrijd tegen SC ‘t Gooi, die net als wij nog puntloos waren gebleven in de korte periode dat de competitie nu onderweg is.

De fase direct na het eerste fluitsignaal een aftastend Ter Leede. Een hard werkend SC ‘t Gooi met een slimme behendige middenvelder en een snelle spits. Zonder grote kansen golfde de eerste 10 minuten voorbij. Een Gooische aanval onderbroken door de scheids deed de wedstrijd openbreken. Geheel volgens de nieuwe regels ontvangt het team dat de bal het laatst in bezit had de bal van de scheidsrechter als deze iedereen op de juiste afstand van de bal heeft gezet. Tijd genoeg dus om snel in je verdedigende organisatie te gaan staan zou je zeggen. De laatste linie van Ter Leede liet dat afweten, zich verrassen en hoe de bal uiteindelijk over de doellijn werd getikt door de Gooische doelpuntenmaakster… dat mag echt niet meer gebeuren! Gelukkig bleven de koppies overeind en was er een overtreding nodig om Yara af te remmen. Willemijn zag wel wat in die bal, eiste hem op en krulde de bal beheerst over de keepster heen tegen het netje aan. Een heerlijke treffer waarmee we binnen 2 minuten na de openingstreffer weer op gelijke hoogte stonden. Nu koppies erbij houden zou je zeggen. Alsof het missen van Kristel, Iva en Mandy nog niet genoeg was, moeten we na een kwartier ook Kim al wisselen. In een duel gaat haar tegenstander bovenop haar hand staan, die gelijk dik is en enorm veel pijn oplevert…. Anouk komt binnen de lijnen om de rol van Kim op het middenveld over te nemen. De wedstrijd die volgde was rommelig en gehaast. SC ‘t Gooi zat er snel en kort bovenop, juist dan is het de kunst om eronderuit te gaan voetballen en de bal nog sneller van voet naar voet te laten lopen. Bovendien zal iedere bal met de juiste snelheid op het juiste been in de juiste richting moeten worden ingespeeld zodat je direct door kan handelen. En daaraan ontbrak het de eerste helft teveel. Ondanks het rommelige spel had Ter Leede wel mogelijkheden om tot scoren te komen, de corners leverden de 1e helft het nodige gevaar op en er werd op doel geschoten. Dat je in de laatste minuut van de eerste helft nog een pingel tegen krijgt door een bal op de hand van de uitstekend spelende Lois, is uitermate vervelend en met een 2-1 achterstand gaan we de rust in.

Zoals wel vaker, weten we in de rust allemaal precies wat en waar het misgaat. Toch besluiten we het drukzetten op de tegenpartij iets anders aan te pakken in de hoop daardoor sneller de bal in bezit te hebben.

De 2e helft een heel ander Ter Leede. De warme thee was blijkbaar goed gevallen en zorgde voor een energierijk en jagend Ter Leede. Die 2-1 achterstand moet worden goedgemaakt, de drie punten zouden vandaag meegaan naar Sassenheim. Een gevaarlijke scrimmage direct na rust gaf aan dat Ter Leede maar 1 doel had, die gelijkmaker op het scorebord zetten. Na een goedlopende aanval wordt Ayla door haar tegenstander tegen de vlakte gewerkt en binnen de 16-meterlijnen levert dit dan een penalty op. De normaal zo koelbloedige Suzy eiste de bal op, maar miste de gelijkmaker op pijnlijke wijze…. Ter Leede voerde de druk nog meer op. De flanken werden goed gebruikt, voorzetten volgden, die gelijkmaker kan niet uitblijven zal je zeggen. Een uitbraak van ‘t Gooi wordt vakkundig door de sterk spelende aanvoerdster Renate teruggekopt naar keepster Annabel en dan gaat het mis. De bal wordt gelijk teruggespeeld ipv even onze rust te bewaren. Een overvloed aan aanvallers bestormen de eenzame Renate, veroveren de bal en werken hem vakkundig over de doellijn…. Cadeautje van jewelste en een 3-1 achterstand, waar we zo dichtbij die gelijkmaker waren. Met Montana ipv verdedigster Lois brengen we een extra aanvaller binnen de lijnen en met nog een half uur te spelen dan maar alles of niets gaan spelen, maar wel blijven voetballen! De druk wordt nog meer opgevoerd, SC’t Gooi kan alleen nog maar tegenhouden en proberen de vaart uit de wedstrijd te halen. De flanken, de as, overal stonden de lichtblauwe Ter Leede speelsters. Rondom de bal er minimaal eentje meer als ‘t Gooi en als we de bal verloren, dook iedereen op die bal om hem weer in bezit te krijgen. Willemijn mag na een vlotlopende combinatie haar 2e van de middag aantekenen. Met nog 15 minuten te gaan is het gelijke spel weer binnen handbereik. Sophia wisselt met de moegestreden Yara. Haar eerste balcontact leverde bijna de gelijkmaker op, uit een scherpe corner van Ayla schiet Sophia maar net aan over. Eva raakt de paal, de Gooische keepster pareert menig schot. Annabel houdt onze ploeg in leven door de 4-2 te redden en dan vlak voor het aantreden van de ruime en terechte blessuretijd is het Montana die vanuit een scrimmage voor het doel de terechte 3-3 over de lijn kan tikken. Precies daarvoor kwam de gretige Montana binnen de lijnen! In de blessuretijd blijft Ter Leede de gevaarlijkste ploeg en vanuit een hoge bal vuurt Willemijn de bal nog 1x op het doel…. zou het dan toch…. Centimeters tekort kwamen we voor die overwinning, de bal scheert over de lat. Niet veel later fluit de scheidsrechter af.

Daar sta je dan, een 3-3 gelijkspel. Het eerste punt in deze nog jonge competitie. Maar voelt dit punt nu aan als een gewonnen punt omdat we ons vanuit een 3-1 achterstand terugknokken naar een 3-3 gelijkspel of voelt dit punt als 2 verloren punten omdat je vandaag 2 doelpunten cadeau doet en je de hele wedstrijd in de achtervolging moet om op gelijke hoogte te komen.

Een heel groot compliment voor iedereen qua werklust, strijdvaardigheid en mentaliteit om als team toch een punt mee naar Sassenheim te nemen.
Maar laten we het ons de volgende wedstrijden aub niet weer zo onwijs moeilijk maken meiden!!!

Komende zaterdag komt Blauw Geel op bezoek, nieuwe ronde nieuwe kansen, komende week gaan we verder met het verbeteren van ons eigen voetballende spel tijdens de trainingen!