Ter Leede Vrouwen 2 verslaat SC ‘t Gooi met nipte cijfers

Een gure windje stond er zaterdag 3 december op ons eigen sportpark de Roodemolen. Ter Leede Vrouwen 2 trapte om 11.30 uur af tegen SC ‘t Gooi Vrouwen 1. De afgelopen seizoenen is SC ‘t Gooi een pittige tegenstander gebleken voor Ter Leede Vrouwen 2, nederlagen, gelijke spelen maar ook overwinningen noteerden we in het verleden…. Een ploeg met een positieve spelopvatting, rappe aanvallers en een spelmaakster op het middenveld die één of twee treedjes hoger qua niveau ook zeker niet zou misstaan. Ter Leede Vrouwen 2 trad aan met Annabel onder de lat. Iva, Renate, Steffi en Suzy in de achterste linie. Joyce, Lotte en Mandy op het middenveld en voorin Yara, Romy en Ayla.

Met het gure windje in de rug begon Ter Leede Vrouwen 2 aan de wedstrijd. De openingsfase van de wedstrijd was veelbelovend aangezien we in de eerste 10 minuten liefst 3 mogelijkheden kregen om de score te openen, waarbij de kans van Yara, na een werkelijke fantastische pass van Mandy met haar linkervoet, de allergrootste was. Het niet benutten van deze kansen bracht een beetje de klad in ons spel na die sterke openingsfase. Na 15 minuten moeten we noodgedwongen Ayla al wisselen. In een vervelend duel staat de Gooische verdedigster met haar voet over de bal heen op de enkel van Ayla die daar op dat moment niet op rekende. Willemijn was alert op de bank en begon als wisselspeelster direct aan haar warming-up om enkele minuten later binnen de lijnen de komen voor Ayla die echt niet verder kon. Het vervolg van de eerste helft zien we veelvuldig inspeelpasses die te slordig met de verkeerde snelheid op het verkeerde been worden ingespeeld, duels werden aangegaan waar het wellicht een betere keuze was geweest om de bal te combineren en we wilden dat iedere pass vooruit de beslissende assist was, waardoor het een ren je rot wedstrijd werd tussen onze eigen 16 en de 16 van de tegenpartij. Gelukkig weten we dat we kunnen teren op een solide verdedigende lijn waarin keepster Annabel niet reddend op hoefde te treden omdat het centrale duo Renate en Steffi, samen met de backs Iva en Suzy en Joyce op het middenveld op het juiste moment voor de beste verdedigende actie kozen die ze op dat moment konden / moesten maken. Aanvallend proberen we het wel, maar het was ook zeker een verdienste van SC ‘t Gooi dat wij er aanvallend gezien minder makkelijk doorheen kwamen. Ook onze corners of vrije trappen in aanvallend opzicht leverden ons geen scoringskansen meer op de 1e helft.

In de rust gaan Caitlin en Anouk zich warmlopen en opmaken om de 2e helft binnen de lijnen te komen. In de kleedkamer werden enkele tactische mogelijkheden benoemd om de tweede helft mee te nemen in ons aanvallende spel. Met nog meer variatie en op sommige momenten een iets andere positionele keuze proberen het aanvallen te verbeteren. Want iedereen was het er wel over eens, we moeten vandaag die drie punten in Sassem houden. Anouk kwam binnen de lijnen voor Lotte en Caitlin wisselde voorin met Yara.

De tweede helft het gure windje in onze gezicht. Nog meer bewegen zonder bal om jezelf niet alleen warm te houden, maar vooral aanspeelbaar te zijn voor je teammaatjes en de onnodige snelle lange bal voorkomen. Het spel de tweede helft begon zich steeds meer op de helft van SC ‘t Gooi te bevinden. De creativiteit van Caitlin zorgde voor variatie in ons aanvallende spel, op het middenveld werden de ballen zorgvuldiger ingespeeld en achterin namen Renate en Steffi de tijd in de opbouw, wachtend op het juiste moment om in te spelen! We creeren wederom kansen om te scoren, schieten van afstand als we daar ruimte voor krijgen en uiteindelijk valt tot ieders opluchting ook die 1-0 voorsprong. Na een overtreding is het Romy die de bal opeist en met een uitstekende trap de bal in het strafschopgebied van de tegenstander plaatst. Via een hoofd valt de bal voor de voeten van Cailtin die er als de kippen bij is om de verlossende trap tegen de bal te geven. 1-0! Opluchting, vreugde en blijdschap op het veld! Dionne en Montana komen vrij snel na de openingstreffer binnen de lijnen voor de naar lucht happende Suzy en Joyce met lichte klachten in haar kuit. Romy keert een linie terug naar het middenveld en Montana moet ons aanspeelpunt in de spits worden. SC ‘t Gooi dringt in het vervolg van de tweede helft wel aan, maar we moeten gewoon een heel dik vet compliment geven aan ons centrale duo Renate en Steffi vandaag. Renate die op het juiste moment voor haar tegenstander stapt, doordekt als dat nodig is. Maar vooral ook Steffi verdiend een hele dikke vette pluim, heersend in het onderscheppen van ontzettend veel aanvallende passes waarmee ‘t Gooi aanvallend dreigend wilde worden. Tel daarbij op dat Dionne als een kleine terrier binnen de lijnen kwam en haar fysiek sterkere en snelle tegenstander onschadelijk maakte. Iva aan de rechterkant die verdedigend altijd aan is en altijd een dikke voldoende scoort, maar ook aanvallend haar vrouwtje staat. Zo jammer dat die stomme paal vandaag in de weg stond bij een schot op doel. Waar ‘t Gooi aanvallend wat risico’s moest gaan nemen, vervulde Montana als spits uitstekend de rol die ze meekreeg, een aanspeelpunt zijn, bal laten vallen op bijsluitende speelsters en daarna de 16 van de tegenpartij bereiken. Dichtbij onze 2e goal was Montana vandaag ook, helaas zat die er voor haar niet in. Mandy, Anouk en Romy zorgde in de laatste fase van de wedstrijd voor het juiste cement op ons middenveld. Heel veel vuile meters maken voor en met elkaar, maar aan de bal de rust bewaren en de juiste bal spelen. Willemijn als linksbuiten hielp waar nodig het middenveld met haar verdedigende acties op het moment dat de wedstrijd daar om vroeg. Het enige wat er vandaag nog aan ontbrak was die beslissende 2-0. Onder het enthousiasmerende (en aan het einde van de wedstrijd schorre) technisch trio van Ter Leede Vrouwen 2 langs de lijn van het veld werd iedereen tot het uiterste geroepen om alles te geven wat er nodig was om deze overwinning over de streep te trekken. Dat we geen enkele 100% scoringskans tegen hebben gekregen is vandaag de verdienste van iedereen! Een overwinning met nipte cijfers, maar ook die levert gewoon die zeer verdiende 3 punten. Een felicitatie met overwinningsfoto na afloop was zeer op z’n plaats en met een bemoedigend woord voor Caitlin die een spannende operatie tegemoet gaat en we daardoor de komende weken helaas moeten missen sloten we deze zaterdag af.

Komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winter/feestdagenstop op het programma. Met de bus vertrekken we rond het middaguur richting Nijkerk, waar Sparta Nijkerk Vrouwen 1 de tegenstander is. Een ploeg in vorm gezien hun resultaten de afgelopen weken. Ons eigen kerstgala volgende week zaterdagavond is pas echt geslaagd als we het gala met 3 punten op zak binnenstappen. Hou deze focus als team meiden, de eerst volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste!