Ter Leede Vrouwen 2 wint met dichtgeknepen billen….

Wederom een zaterdag onder heerlijke weersomstandigheden. Gehuld in het witte uitshirt trad Ter Leede Vrouwen 2 in Haarlem op sportpark Pim Mulier aan tegen DSS Vrouwen 2.
Door een aantal afwezigen was het vandaag voor het eerst dit seizoen een klein beetje puzzelen, met name de bezetting op het middenveld was een uitdaging vandaag. Gelukkig was Lotte wel fit genoeg om vanaf de bank te beginnen. Joyce, Anouk waren twee logische keuzes, de derde speelster op het middenveld was onze spits Romy die een linie terugzakte. Voorin Caitlin, Yara en Ayla en de verdedigende linie voor keepster Annabel werd gevormd door Iva, Renate, Suzy en Dionne.

De eerste 45 minuten van de wedstrijd volgen voorbij en er gebeurde enorm veel. DSS speelt vanuit fijne voetbalgedachte, willen graag de bal hebben en proberen overal op het veld druk op de bal te zetten. De eerste kansen om de score te openen waren voor Ter Leede. In een vrij korte fase achter elkaar lag tot drie maal toe die dwarsligger in de weg. Caitlin, Yara en Romy raakten alledrie de lat bij hun schot op het doel. Door de druk op de bal en aanvallende intensies van DSS golfde het spel op en neer en ontbrak het er bij Ter Leede aan om in bepaalde fases het middenveld te gebruiken en was de lange bal naar voren een snel gekozen optie. Vanuit die optie weten we wel schotkansen te creeeren, echter werden deze hard op doel in de handen van de keepster geschoten in plaats van de bal plaatsend laag over de grond langs de keepster schuivend. Een inschuivende Suzy bereikt vanuit haar loopactie via een aantal schijven de 16 meter van de tegenpartij, echter ook haar schot verdwijnt niet achter de keepster. Er gebeurde genoeg op de helft van DSS, echter het vizier stond niet op de allerscherpste stand. En altijd is er zo’n moment dat je verdedigend op moet letten, we geven wederom niet veel weg, maar toch dat ene moment waarop de linksbuiten van DSS de bal in het zijnet schiet, was zo’n moment dat je ondanks dat je zelf de bovenliggende partij bent, je omdat je zelf niet scoort toch met een achterstand de rust in kan gaan. Omdat Dionne tijdens de 1e helft tegen een gele kaart is opgelopen, gebruikt Steffi de rust van de wedstrijd als haar warming-up om de 2e helft binnen de lijnen te komen voor Dionne.

In de rust kijkt iedereen elkaar aan… hoe kunnen we gezien de kansen nog steeds niet gescoord hebben. In de positionele invulling voor de 2e helft keert Romy terug naar de voor haar vertrouwde spits-positie. Caitlin gaat voor het avontuurlijke op het middenveld zorgen. Voor we de 2e helft beginnen, spreken we één ding met elkaar af. Die drie punten hadden al in de tas moeten zitten en ondanks de 0-0 ruststand gaan die punten straks hoe dan ook mee naar Sassenheim. We peppen elkaar nog een keertje extra op en zijn klaar voor die 2e helft.

Een tweede helft waarin we onder leiding van spits Romy op zoek gaan naar die openingstreffer. In de eerste minuut biedt Romy Yara de mogelijkheid te scoren, welke helaas mislukt. Maar niet veel later vanuit een heerlijke splitspass gaat Romy zelf alleen op de keepster af, omspeelt haar en wordt binnen de 16-meter door de keepster tegen de vlakte geholpen. Een pijnlijke val voor Romy, levert ons een penalty op. Normaal een klusje voor Romy zelf, maar de pijn zit haar in de weg en ze geeft de bal aan Suzy. Met een ferme trap weet Suzy ons op 0-1 te zetten. De minuten daarna drukken we door en scoren via Ayla die een voorzet van Yara op waarde schat de 0-2. Binnen een aantal minuten laten we het na vanuit een drietal 100% scoringskansen de wedstrijd definitief te beslissen… Tijd om te wisselen. Lotte en Lizzy komen binnen de lijnen voor Joyce en Yara. We noteren schoten op het doel van Caitlin en Romy, maar we staan gewoon niet op scherp wat afronden betreft. En dan vanuit het niets ligt die bal opeens achter onze laatste linie en is een DSS-speelster er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten. 65e minuut… DSS terug in de wedstrijd, Ter Leede verliest de grip op het opportunische DSS dat opeens weer geloof heeft in een resultaat. In de 75e minuut van de wedstrijd ligt het spel bij een wissel aan DSS kant heel even stil om onder luid applaus Wies Crolla weer welkom terug op het veld te heten, na 16 maanden blessureleed weer terugkeren binnen de lijnen. Voor Ter Leede gelijk het moment om Montana binnen de lijnen te brengen. Het spel wordt hervat met een corner voor Ter Leede. Caitlin weet de corner precies op het hoofd van Montana te leggen, echter via een verdedigster komt de bal uiteindelijk in de handen bij de keepster van DSS terecht. DSS gaat nog aanvallender spelen, aan Ter Leede kant wordt de positionele invulling slordiger en lijkt het opeens billenknijpen te worden. Rond de 80e minuut een hachelijk moment waarbij we de billen keihard moesten dichtknijpen om te zorgen dat er niets uit zou lopen…. Een scrimmage voor onze goal eindigt op de lat en met hulp van de verdedigers weet Annabel de bal uiteindelijk te redden. Wat komen we hier enorm goed weg zeg…. Dichterbij als dit moment komt DSS gelukkig niet meer, maar in balbezit gezien was Ter Leede deze fase echt ondermaats. Met het knokken als een team voor iedere bal weten we de 1-2 overwinning mee naar Sassem te nemen.

Daar sta je dan na afloop in de kleedkamer. Je wint met 1-2, maar de gezichten in de kleedkamer spreken terecht boekdelen…. hoe laten we ons dit gebeuren, dat was de kritische vraag na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer. Waar je in deze wedstrijd gezien je mogelijkheden om te scoren eigenlijk je doelsaldo moet uitbreiden, ga je met dichtgeknepen billen de kleedkamer in. Waarom? Wat gaf die angst? Wat moeten we er nog meer aan doen om de wedstrijd eerder te beslissen? Zijn de toegepaste wissels juist geweest? Volbracht een ieder haar taak in het aanvallen, verdedigen en omschakelen? Met kunst en vliegwerk blijven we overeind en nemen drie punten mee naar Sassenheim. Drie punten die heel kostbaar zijn, maar als Ter Leede Vrouwen 2 echt een rol wil gaan spelen om de bovenste plekken in de 1e klasse dan moeten we voorkomen dat we te vaak in dit soort situaties terecht gaan komen. Een felicitatie op de drie punten was de laatste opmerking in de kleedkamer gevolgd door een overwinningsfoto. Want gewonnen dat hebben we wel degelijk en dat moeten we ook zeker niet vergeten! Komende zaterdag SC ‘t Gooi Vrouwen 1, we kunnen wederom aan de bak!