Ter Leede Vrouwen 2 wint na een knettergekke slotfase

Kermis-zaterdag… in mijn tijd als trainer bij de jeugd van Ter Leede of het moment dat ik zelf nog de kicksen aantrok wist je eigenlijk wel… je kon een 2-tje op het toto-formulier zetten. Zelden werd de wedstrijd op “Kermis-zaterdag” na die beruchte vrijdagavond tijdens de Sassemse feestweek omgezet in winst… Ook deze week was DTVTLVR2 uiteraard op de Sassemse kermis te vinden, want ja… die kleine meid thuis ziet altijd op haar kamer nog wel een plekje voor een extra knuffel. Je kent het wel als je op de kermis loopt, die fameuze grijp-automaten. De grijpertjes precies boven de gewenste knuffel uit de tekenfilm op televisie die op dat moment hot is, je grijpt raak…de knuffel gaat mee te lucht in en op het moment supreme valt die knuffel die je zo graag wil winnen weer uit die grijpertjes terug in de speelautomaat… weg is de winst. Waarom deze kermis-belevenissen? Omdat de wedstrijd van Ter Leede Vrouwen 2 er bijna net zo eentje was qua verloop van de wedstrijd… met nadruk op BIJNA!

Op veld 2 trapte Ter Leede Vrouwen 2 af voor de opening van de competitie 2022-2023. Wartburgia Vrouwen 2 was onze eerste tegenstander. Wartburgia Vrouwen 2 zult u zich afvragen? Ja het 2e team van één van de vrouwen-voetbalbolwerken in Nederland heeft wegens degradatie vanuit de hoofdklasse een stapje terug moeten doen naar de landelijke 1e klasse. En ondanks de geruchten van een leegloop bij Wartburgia, kan ik vertellen dat de aantrekkingskracht er in de Amsterdamse omstreken nog steeds is en Wartburgia weer een vrouwenselectie heeft neergezet waar je u tegen kan zeggen. Wij troffen vandaag in Wartburgia Vrouwen 2 een tegenstander waarin wij echt konden testen waar we nu daadwerkelijk staan. De voorbereiding verliep positief en in de landelijke beker werd de 2e ronde bereikt, waarin FC Eindhoven Vrouwen 2 onze tegenstander zal zijn.

De beginfase van de wedstrijd was Ter Leede sterk aan de bal, het tempo lag direct hoog en na een minuut of 8 werden daar een aantal spelprincipes in een mum van tijd perfect uitgevoerd. Die fantastische pass van Suzy op Iva, Iva die vervolgens met een geweldige bal Mandy kan bereiken die vervolgens beheerst de 1-0 in de hoek knalt… Van het trainerstrio waren deze wedstrijd Timmers en Reekers aanwezig, met een glimlach van oor tot oor aanschouwden ze wat er hier gebeurde. Wat een lekkere start van de wedstrijd was dat zeg! In de beginfase was overigens ook al duidelijk geworden waar het grootste gevaar bij Wartburgia lag. Een hoogstaande rechtsback, een kleine behendige buitenspeelster en een aanvalster fysiek ijzersterk, een snelheid waar je u tegen zegt en iemand die met mond en gebaar de wedstrijd probeert te leiden binnen het Amsterdamse team. Onze verdedigers Iva, Renate, Suzy en Dionne hadden hun handen vol, maar speelden met elkaar een sterke 1e helft zonder heel veel weg te geven. Het moment dat we wel bijna iets weggaven was het als team collectief toeschouwer zijn bij een corner die keepster Annabel via de lat over haar doel ziet verdwijnen. Halverwege de 1e helft verliezen we Iva, geblesseerd moet ze de wedstrijd staken en Steffi neemt haar plek in de verdediging over. De dreiging die bij Wartburgia veelal over hun rechterkant ging weten we te neutraliseren, echter aan de bal kiezen we te snel voor de lange bal richting aanvallers Yara, Romy en Ayla, waar onze middenvelders Joyce, Mandy en Eva toch wel regelmatig in de voeten aanspeelbaar zijn.

Na 45 minuten spelen zoeken we de rust op. Een lichte tevredenheid heerst er wel. Wartburgia is een team waar iedereen in de comptitie rekening mee zal moeten houden en we staan wel op die 1-0 voorsprong. Kleine tactische aanpassing om het opbouwende gevaar van Wartburgia nog meer te neutraliseren en tevens wordt de aanspeelbaarheid van onze middenvelders nog eens toegelicht. Geen wissels, iedereen is nog fris en fruitig!

De 2e helft gaat over en weer en Wartburgia gaat sneller over tot het spelen van de lange bal. Het middenveld moet meer gaan lopen om de ruimtes klein te houden in het verdedigende aspect, maar ook aanvallend moeten ze de ondersteuning blijven bieden. Omdat de verdediging van Wartburgia ook goed staat zijn de grote kansen om te scoren er niet. Yara en Joyce maken plaats voor Lotte en Anouk. Eva schuift een linie naar voren toe en Mandy gaat wat meer vanuit de controlerende rol spelen. Een vrije trap van Ayla beland in de handen van de keepster en een scherp aangesneden corner scheert hard door het 5-meter gebied, maar een voet er tegen aan krijgen lukt ons net niet. Bij Wartburgia zien we onze oud-speelster Sara binnen de lijnen komen en die heeft er wel eventjes zin in, maar Suzy heeft haar goed in de tang. Een schot vanuit de 2e lijn wordt ter nauwernood met de voeten gered door de Amsterdamse keepster. Willemijn heeft inmiddels Ayla voorin afgelost. Op het moment dat we even later Montana als verse kracht binnen de lijnen willen brengen, komt het technische duo tot de pijnlijke conslusie dat deze wissel op basis van het aantal wisselmomenten er eentje te veel gaat zijn…Een hele vervelende niet gewenste situatie voor ons en met name voor Montana… Wartburgia begint aan een slotoffensief en Ter Leede krijgt vanuit de omschakeling veel ruimte. Het is alleen jammer dat de ruimte die het krijgt, niet goed wordt uitgespeeld en de passing onnauwkeuring is waardoor we de wedstrijd niet in het slot kunnen gooien en we met een 1-0 voorsprong in een knettergekke slotfase belanden…. Niet goed ingrijpen rondom de middenlijn zorgt ervoor dat die snelle fysieke Amsterdamse speelster er aan de linkerkant vandoor kan gaan. In een poging de bal die te ver vooruit wordt gespeeld te redden glijdt Annabel naar de bal toe. Bal rolt er voorbij, maar de voeten van de Amsterdamse maken gretig gebruik van de armen om met een lichte touche naar de grond te gaan. Pingel tegen… 85e minuut. Sara eist de bal op en schiet hem onberispelijk binnen. Wartburgia ruikt bloed en probeert Ter Leede direct te overrompelen. Maar mentaal hebben de Sassemse meiden een hele grote stap gemaakt en laten zich niet meer gek maken. Ze doen zelfs het tegenovergestelde. Via een afgemeten bal in de 88e minuut van de voet van Mandy wordt Romy achter de laatste lijn weggezet en schiet de 2-1 in de touwen. Ontlading alom…. We staan weer op winst. De vreugde was van hele korte duur. Wartburgia geeft nog een keer alles en in de 89e minuut teveel twijfelende en naar elkaar kijkende rood-gele Ter Leede speelsters zorgen ervoor dat de linksbuiten aan de aandacht ontsnapt en de bal van een meter of 30 diagonaal kan binnen schieten. Maar het slotakkoord is toch voor Ter Leede, want nog geen minuut later is het Ter Leede dat nog een keer vol met elkaar op de aanval gaat, Mandy een schitterende passeeractie in huis heeft en de bal strak weet voor de geven. Eva schat dit cadeautje op waarde en knalt de 3-2 binnen. Wat een gekte, wat een vreugde. Nu niets meer weggeven. Lotte heeft de 4-2 nog op haar schoen, maar komt in contact met de keepster die vervolgens op het veld blijft liggen. Wartburgia mag omdat het een hoofdblessure betreft een extra wissel toepassen en na 8 minuten oponthoud gaan we verder voor de laatste 2 minuten zoals de goed leidende jong scheids aangeeft. Niets meer weggeven, dat was de laatste opdracht voor Ter Leede. En gelukkig slagen we daarin en starten de competitie 2022-2023 met 3 punten.

Een knettergekke slotfase, waar we de voorsprong 2x weggeven maar uiteindelijk die (verdiende) overwinning toch in eigen huis weten te houden! Petje af meiden! Grote (mentale) klasse!
Komende zaterdag reizen we af naar Wilnis waar CSW Vrouwen 1 onze tegenstander is…