Van de Voorzitter

Achter de schermen gebeurt er erg veel op dit moment, maar voor ik daar iets verder op in ga, eerst het volgende.

Iedere voorzitter maakt het vast wel eens mee, een blunder of blooper! Nu ben ik aan de beurt en ik moet nu echt even diep door het stof. Een paar weken geleden schreef ik enthousiast dat “Het Nieuwe Derde” de grote Ter Leede Quiz had gewonnen. Ik nam dat over van een lijstje wat ik kreeg en waarop dit team bovenaan stond. Afgelopen zaterdag werd ik er fijntjes op geattendeerd dat Het Nieuwe Derde weliswaar bovenaan stond, maar dat ze niet het hoogste puntenaantal hadden. Als ik even iets beter gekeken had, had ik kunnen en moeten zien dat “Team Hupsakee” met afstand het hoogste puntentotaal had gescoord. Dit team, bestaande uit Marion van der Ploeg, Gaby Knol, Jan en Marjan van Harskamp, Mirjam Streefland, Linda Beuling en Frank Kuyper, is dus de winnaar van de Grote Ter Leede Quiz en kunnen volgend jaar hun titel verdedigen! Gefeliciteerd en mijn oprechte excuses.

De kantine is nu twee zaterdagen open geweest en naar mijn idee was het succesvol. Reden genoeg om aanstaande zaterdag weer open te laten gaan. Het wordt mooi weer dus we kunnen terras en kantine volledig gebruiken.

De kantine is dan één week gesloten, begin augustus gaan we weer open. De heren- en vrouwenselecties zijn dan alweer volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de eerste oefenwedstrijden komen er dan alweer snel aan. Volg de website voor de meest actuele informatie hierover.

Dan toch weer iets over Corona en de maatregelen die we genomen hebben en wellicht nog moeten gaan nemen. We zijn vrij strikt en streng voor de bezoekers aan de kantine en op het terras. Iedereen werkt goed mee en toont begrip, maar soms hoor je mensen zich afvragen of het nu nog echt wel zo streng moet zijn. Ik twijfel daar zelf ook wel eens over. Corona LIJKT steeds verder weg te drijven. Tot ik afgelopen week dit vervelende bericht las ergens op internet. Hieruit blijkt helaas weer dat Corona nog steeds op de loer ligt en iedere geboden gelegenheid zal aangrijpen om zich weer te manifesteren. Dit betekent ook dat we op ons sportcomplex de spelregels en richtlijnen moeten blijven hanteren. Niemand wil toch binnenkort ergens lezen dat Ter Leede helemaal in lockdown moet vanwege een corona uitbraak.

Binnen de club gebeurt er van alles, vooral gericht op volgend seizoen. Bij de jeugd wordt er hard gewerkt aan de organisatie van de voetbal vakantieweek en de start van de competitie. Altijd een drukke en hectische periode. Het blijft een puzzel om de teams goed in te delen, trainers te vinden en, vooral, ouders/vrijwilligers die de teams op zaterdag willen begeleiden. Hierbij dan ook een oproep aan de ouders: Help de club, help een team en help je kind, Ga iets doen!

De vrouwen zijn al maanden bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en volgens mij staat alles daar goed in de steigers! Regelmatig zien we op de website toch weer een nieuwe aanwinst, op of rond het veld, gepresenteerd worden. Compliment voor iedereen die daar de afgelopen maanden hard aan gewerkt heeft. Bovenin meedoen in de Topklasse moet mogelijk zijn.

De herenselectie begint 18 juli alweer met trainen en ook daar is bijna alles ingevuld, met jonge (nieuwe) talenten en ervaren, gedegen, (iets) oudere spelers. De balans lijkt goed en we kijken vol verwachting uit naar de start van de competitie, waarin we ons nu volledig op eigen kracht moeten gaan handhaven.

Ook de commissies die minder zichtbaar zijn en minder aandacht krijgen, zoals bijvoorbeeld de accommodatie- en kantinecommissie zijn op de achtergrond bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook voor hen complimenten voor inzet en de altijd weer aanwezige motivatie.

Tot zaterdag en voor iedereen die komende weken op vakantie gaat; Veel plezier, voorzichtig en tot snel.

Kees de Lange, voorzitter.