VVSB JO9-1 – Ter Leede JO9-1 4-8 Winst Ter Leede ondanks slecht spel

In de vierde speelronde een uitwedstrijd bij de cupfighter Sint Bavo (VVSB) op sportpark de Broekhorst in Noordwijkerhout. Ter Leede begon slap aan de wedstrijd maar bij de eerste kans was het wel meteen raak. De inzet van Floris werd gekeerd maar de rebound was voor de inkomende Chris, 0-1 in de 3de minuut van de wedstrijd. 3 minuten later de gelijkmaker, VVSB zette goed druk bij de spelhervatting en kon de stand gelijk trekken, 1-1. Weer 2 minuten later begon het spel van Ter Leede dan eindelijk goed te lopen. De aanval werd opgezet door linksback Mats en eindigde via Floris bij Sam, een hernieuwde voorsprong voor Ter Leede, 1-2. Na de eerste time-out belandde het schot van Chris op de dwarslat. De afvallende bal werd met een subtiel lobje door Floris in het doel gewerkt, 1-3. Net voor de rust bepaalde Sam de ruststand op 1-4.

Na de rust bouwde Ter Leede gestaag de voorsprong verder uit. Weer een standaard situatie waarbij het hoofd van Sam werd gevonden. De keeper kon in eerste instantie de inzet nog keren maar de tweede koppoging was hem te machtig, 1-5. In de 24ste minuut een vlijmscherpe counter van Job. Hij begon aan een rush op eigen veld die pas eindigde toen de bal in het doel verdween, 1-5. Hierna een goede aanval over de linkerflank, 1-7 door Sam. Gevolgd door een aanval over de rechterflank beginnende bij Tijs. Deze keer was Job de afmaker, 1-8.

Maar na de laatste time out stond de wedstrijd opeens helemaal op zijn kop. De wissels bij Ter Leede pakte desastreus uit. Het team verloor zijn grip op het middenveld en verlost van zijn schaduw kon VVSB Stef zijn voetbal talenten etaleren. Binnen 5 minuten wist hij onder luid applaus van het thuispubliek maar liefst 3x te scoren, 8-4 in de 37 minuut van de wedstrijd. Met nog 3 minuten te gaan was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Het was keeper Thymen die zijn team door deze laatste loodzware minuten loodste. Eindstand 8-4.

Ook de vierde wedstrijd in de competitie werd uiteindelijk gewonnen. Maar het sprankelende spel zoals in de midweekse wedstrijd tegen hoofdklasser Foreholte was deze keer ver te zoeken. Tegenstander VVSB was hier natuurlijk debet aan.  Bavo middenvelder Stef nam zijn team bij de hand. Niet verwonderlijk want vorig jaar deed zijn grote neef Daan dat tegen Ter Leede ook al.

Een trotse vader, Voorwaarts Ter Leede (Tekst Ter Leede Clublied 1935)