Ter Leede JO9-1 – ARC JO9-1 Ter Leede goed uit de winterstop

Door een Siberische winter die losbarstte na de winterstop speelde Ter Leede JO9-1 vandaag pas zijn derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Tegenstander was de Alphense Racing Club (ARC) JO9-1. Net als Ter Leede was dit team gepromoveerd naar de hoofdklasse.  Het Racing team deed dat echter ongeslagen al liet hun eerste overwinning nu nog op zich wachten. Ter Leede begon getergd aan de wedstrijd maar de Alphense keeper Milan, huurling van Excelsior, sleepte zijn team door de eerste minuten. Zelfs tijdens een  scrimmage wist hij tot drie keer toe zijn doel schoon te houden. Uiteindelijk was de slimme corner van Floris hem teveel, 1-0. Ook de tweede treffer kwam van de voet van Floris na een splijtende pass van middenvelder Sam, 2-0 in de 10de minuut. Na de time-out was tweede spits Job op dreef. Op wilskracht wist hij binnen 1 minuut 2x te scoren, 4-0. Hierna een uitstekende spelhervatting van Ter Leede keeper Chris op Tijs. Zijn opbouw belandde hoog in Alphense doel. Een hattrick voor Floris na 16 minuten voetbal, 5-0. Nog geen minuut later maakt ook Job zijn hattrick vol, ruststand 6-0.

Na rust leek ARC zich te herpakken. Ter Leede kreeg de bal niet weg uit de doelmond. Keeper Thymen moest buigen voor het schot van ARCer Youssef, 6-1. Vanaf de aftrap was het Floris die meteen 2 tegenstanders zijn hielen liet zien, 7-1. Toen invaller Chris die ook zijn doelpuntje mee pikte, 8-1. Vervolgens een assist van zijn voeten op Job, 9-1, en Floris 10-1. Na de laatste time out gooide de technische staf van Ter Leede het hele team op zijn kop. Sam begon op de doellijn en verdediger Tijs schoof een linie op. Eerst vond hij de dwarslat maar in de rebound dan toch het net, 11-1. Verdediger Mats werd zelfs naar de voorste linie gedirigeerd. In de allerlaatste minuut wist ook hij een doelpunt mee te pikken, eindstand 12-1.

ARC een tegenstander die Ter Leede in de beker nog het vuur aan de schenen legde was na de winterstop geen schim meer van zichzelf. Ter Leede pakte zeer onverwachts maar liefst zijn derde overwinning in de hoofdklasse. Maar er werd tot nu toe alleen gewonnen van  promovendi (ARC, Quick Boys en VUC). Het echte werk tegen een hoofdklasser zal laten zien of de brigade van Steven en Jimmy gegroeid is na de winterstop.