DOSR F2 – Ter Leede F3 Hupsakee!

Ook in de laatste competitiewedstrijd was er nog van alles te winnen voor Ter Leede F3. Bij een eventuele 3 punter op Sportpark Alkemade Oost in Roelofarendsveen zou niet alleen directe degradatie worden afgewend. We konden zelfs stijgen naar de 7de plek in een competitie waar we sinds de winterstop de allerlaatste plek bezetten. Net als bij de Koningspelen 2016 een dag eerder stonden de spelers als warming-up te springen op de Hupsakee. Niet alle spelers deden hier even enthousiast aan mee dus een opstelling was snel gemaakt. De wel warm gedraaide spelers begonnen furieus aan de wedstrijd en in de 1e minuut was er al een goede kans voor rechterspits Daan. De eerste keeper van DOSR, Roan, hield zijn team echter op de been en groeide uit tot Man of the Match. Ook in de vorige ontmoeting had hij de 0 weten te houden (ter leede f3 dosr f2 slechts een schamel punt). Maar uiteindelijk moest hij toch buigen voor de dadendrang van Ter Leede. In de 18de minuut zette Ryan een mooie aanval op over rechts. De bal belandde via aanvoerder Mats bij het spitsen duo waar invaller Sam de trekker overhaalde. De DOSR keeper Roan was eindelijk verslagen, ruststand 0-1.

dosr1

In de rust werd er afgesproken dat bij verlies het hele team inclusief begeleiding de Hupsakee zou dansen voor de aanwezige ouders. Deze gedachte leek het team in de eerste minuten te verstarren. DOSR probeerde de gelijkmaker te forceren. Maar centrale verdediger Lars was attent en hielp keeper Daan meerdere malen uit de brand. Nadat de storm was overgewaaid was het Floris die de voorsprong verdubbelde in de 24ste minuut van de wedstrijd. Zijn dribbel leek te stranden op de achterlijn en ook het schot was houdbaar. Maar de tweede keeper van DOSR liet de bal uit zijn handen glippen, 0-2. Dan in de 38ste minuut een weergaloos afstandsschot van linksback Bram. De bal spatte uiteen op de paal. Ook zijn vervanger Jay nam het doel onder vuur. Maar deze keer werd de bal van richting veranderd door het voetje van spits Sam. Even was er onenigheid over de doelpuntenmaker langs de lijn maar uiteindelijk werd deze toegekend aan de blonde lokken van kleine prins “Principito” Sam. De voorsprong kwam verder niet meer in gevaar en hierdoor speelde Ter Leede F3 zich veilig in de laatste speelronde.

dosr3
De ontlading in de kleedkamer was enorm. Cato, het kleine zusje van Daan, danste spontaan de Hupsakee. Het clublied van Feyenoord kwam langs en zelfs dat van PSV. De ouders van Jason trakteerden onze helden op Raak kindercola en de begeleiding op een gevulde koek. Hiervoor willen wij A44taxateurs nogmaals hartelijk bedanken. Man of the Match in deze kraker was Bram, fan van 010.

dosr2

Na een goede klassering in de bekercompetitie volgde er promotie naar de 7de klasse. Hier moesten wij duidelijk wennen aan het fysieke geweld van de 2de jaars F teams. In de eerste wedstrijd moesten wij al aantreden tegen de toekomstig kampioen Foreholte F4. Een goed team dat we een maand later bijna onze wil oplegde (wedstrijd met twee gezichten ). Ook tegen de 1e jaars beloften teams van VVSB en SJC werd ondanks goed spel verloren. Terwijl de toppers uit Katwijk ons de grootste nederlaag van het seizoen aansmeerde. Na deze blamage begon de noeste trainingsarbeit onder begeleiding van Arnold en Chris zijn vruchten af te werpen. Wat volgde was een wedstrijd waarin de titelkansen van Noordwijk F3 aan diggelen werden geschoten. In de tweede helft van de competitie werden de kattukers, de Kannifaten en het Atlético van Noordwijk wel opzij geschoven. Hierdoor sluiten wij de competitie af met een 7de plek met een negatief doelsaldo van maar -8 doelpunten. Topscorer van Ter Leede in de competitie is Daan met 14 doelpunten, Jay scoorde 8 doelpunten, Sam 6 doelpunten, Floris 5 waarvan 1 hattrick als keeper, Bram en Jason allebei 1 mooi doelpunt.

Verder wil de coach jullie bedanken voor jullie tomeloze inzet en op naar volgend seizoen.